You are currently viewing Neignorujte overenie platnosti STK: Policajti pritvrdili. Neplatná STK – odťah vozidla!

Neignorujte overenie platnosti STK: Policajti pritvrdili. Neplatná STK – odťah vozidla!

V dnešnom uponáhľanom svete, keď vizuálne indikátory ako nálepky STK už na vozidlách nenájdeme, je jednoduché stratiť prehľad o platnosti technickej a emisnej kontroly. Dôsledky zabudnutia však môžu byť nepríjemné až drastické. Stále častejšie sa stretávame s prípadmi, kedy polícia využíva svoju právomoc na odobratie evidenčného čísla priamo na mieste. Automatická lustrácia cez kamerový systém môže odhaliť neplatnú STK, v dôsledku čoho vás zastavia, odmontujú evidenčné číslo a cestu domov budete musieť absolvovať na odťahovke. Neignorujte overenie STK.

Jednoduché riešenie na overenie platnosti STK

Ako sa teda uistiť, že platnosť vašej STK je v poriadku? Hoci môžete siahnuť po papierových protokoloch z predchádzajúcich kontrol, existuje efektívnejšia metóda. Stačí navštíviť stránku overeniestk.sk a jedným klikom zistíte aktuálnu platnosť emisnej aj technickej kontroly. Alternatívne môžete využiť aj oficiálne stránky Testeku alebo Seky pre detailnejšie informácie.

Overenie platnosti STK

Nepodceňujte dôsledky neplatnej STK

Je dôležité si uvedomiť, že jazda bez platnej STK, aj keď smerujete na kontrolu, môže mať vážne následky. Zákonné opatrenia umožňujú policajtom na mieste odobrať evidenčné čísla, čo vás núti pokračovať cestu na odťahovke. Venujte teda pár sekúnd overeniu a predíďte tak zbytočným problémom a výdavkom. Nezabudnite, včasné overenie platnosti STK môže ušetriť nielen váš čas, ale aj peniaze a nervy.

Koleso-stastia-easy-check

Nájdete nás v Trnave, Farárske 27, smer Dolná Krupá
Termín kontroly garantujeme do 24 hodín
Pondelok-Piatok: 07:00-20:00
Sobota: 07:00-13:00
Sviatky: 07:00-15:00