You are currently viewing Volkswagen: Život Chrobáka

Volkswagen: Život Chrobáka

Len máloktoré auto, ktoré stretnete na cestách má také čaro ako práve Volkswagen “chrobák”. Auto so zaujímavým tvarom a hlavne príbehom, ktorého počiatky sa datujú až do roku 1931 si naprieč desaťročiami prešlo mnohými zmenami. Okrem toho, že patrí medzi automobilové ikony je zároveň aj jedným z najpredávanejších vozidiel v histórii.

Volkswagen – ľudové auto

Možno vás prekvapí informácia, že tento celosvetový úspešný fenomén má na svedomí človek pochádzajúci len kúsok od našich hraníc. Ferdinand Porsche bol Rakúsky automobilový konštruktér, ktorý okrem chrobáka navrhol aj tanky pre samotného Hitlera. Hlavnou myšlienkou tohoto konceptu bolo priniesť medzi bežných ľudí dostupné a spoľahlivé vozidlo. Pôvodne sa toto vozidlo volalo – Koncept 1, názov “chrobák” vznikol ako ľudová prezývka a od roku 1967 sa stala táto prezývka aj oficiálnym názvom modelu.

Chrobák mal mať aj svoju pick-up verziu, prototyp vidíte na obrázku.

Easy-Check-Trnava-STK-Volkswagen-Život-Chrobáka-čiernobiely

Evolúcia chrobáka

Pôvodný oblý tvar karosérie sa od počiatku veľmi nezmenil, aj ten najnovší model chrobáka z roku 2011 sa podobá na ten z roku 1938.

Aj keď Volkswagen avizoval, že chrobák už nebude mať ďalšieho nasledovníka, priaznivci tohoto modelu vytvárajú zaujímavé futuristické koncepty. Niektoré z nich vyzerajú naozaj dobre.

Ktovie, možno nakoniec práve tlak fanúšikov presvedčí samotné vedenie a my sa dočkáme legendárneho návratu futuristického chrobáka, ktorý by bol pravdepodobne na elektrický pohon.

Chrobák budúcnosti ?

Niektorí dizajnéri sa s touto myšlienkou naozaj vyhrali. Výsledkom sú na oko veľmi príjemné koncepty, ktoré majú stále svoj legendárny tvar no zároveň sú ladené futuristického dizajnu. V prípade priaznivej cenovej relácie by to mohla byť zaujímavá možnosť pre viacerých ľudí. Páčia sa Vám návrhy chrobáka z budúcnosti?

Máme radi chrobáky !

Naša stanica má k dispozícii vozidlá, ktoré si môže náš zákazník požičať pokiaľ mu naši technici kontrolujú vozidlo. Prenájom vozidla je ZDARMA, platí sa len 0,10€ za prejdený kilometer…

Cez pracovný týždeň sme otvorení až do večera a dokonca aj v sobotu. Aktuálne Vaše auto skontrolujeme aj cez Deň víťazstva nad fašizmom– 8.mája.

Viac informácií o nás nájdete tu, na našom
webe, prípadne vám ich radi zodpovieme v správe na Facebooku, či telefonicky na čísle 033/2020211.

Objednajte sa na kontrolu už teraz. Vyhnete sa nepríjemnostiam v budúcnosti, alebo prípadnej pokute.