You are currently viewing Udržiavanie automobilu v jesennom období: tipy a triky

Udržiavanie automobilu v jesennom období: tipy a triky

Udržiavanie automobilu v jesennom období: tipy a triky

Ako sa postarať o svoj automobil v jesennom období? Ponúkame vám niekoľko tipov a trikov na udržiavanie automobilu v jesennom období.

1. Kontrolujte pneumatiky

Pneumatiky predstavujú jednu z najdôležitejších častí vášho vozidla. Overte ich tlak, hĺbku dezénu a prípadné poškodenie. Mokré a klzké cesty môžu v jesenných mesiacoch predstavovať výzvu. Preto by ste mali mať pneumatiky v perfektnom stave.

2. Preverte svetlá

Skracujúce sa dni znamenajú, že viac času strávite jazdou za tmy. Uistite sa, že všetky svetlá správne fungujú a majú správne nastavenie. Nezabudnite na blinkre v spätných zrkadlách ani na osvetlenie zadného evidenčného čísla.

3. Preverte brzdy

Jeseň môže priniesť neočakávané dažďové prehánky. Preto sa uistite, že vaše brzdy a brzdová kvapalina sú v dobrom stave a môžu vás bezpečne zastaviť v akomkoľvek počasí.

Brzdy vám vieme skontrolovať na požiadanie aj mimo technickej kontroly za zlomkovú cenu. Služby nášho extra servisu nájdete na tomto odkaze.

4. Skontrolujte kvapaliny

Okrem brzdovej kvapaliny sa uistite, že máte dostatočné množstvo chladiacej kvapaliny a čistiaceho prostriedku do ostrekovačov.

6. Vetrajte interiér auta

Dažďivé dni môžu znamenať, že vlhkosť sa dostane do vášho auta. Často vetrajte svoj automobil, aby ste zabránili tvorbe plesní a zápachu.

7. Vymieňajte stierače pravidelne

Stierače by mali byť vždy v perfektnom stave, aby vám mohli poskytnúť dobrú viditeľnosť aj počas silného dažďa. Vymieňajte ich aspoň raz ročne.

Záver

Udržiavanie automobilu v jesennom období je kľúčové pre vašu bezpečnosť a spoľahlivosť vozidla. Venovať mu pravidelnú starostlivosť znamená predchádzať problémom, ktoré by mohli neskôr vzniknúť.

Navštívte nás a objednajte sa na kontrolu

Nečakajte na poslednú chvíľu. V Easy Check vám garantujeme termín do 24 hodín a sme tu pre vás každý pracovný deň do 19:00 a v sobotu od 07:00-13:00, dokonca aj cez sviatky.