You are currently viewing STK Zachránila Záchranárov: Dobrý Krok Od Novej Vlády

STK Zachránila Záchranárov: Dobrý Krok Od Novej Vlády

Azda každý občan tejto republiky pocítil na vlastnej koži krízový režim, v ktorom sa aktuálne naša krajina ale aj zvyšok celého sveta nachádza. Na zmiernenie následkov a zamedzenie šírenia vírusu bolo Slovensko nútené nariadiť prísne hygienické opatrenia a nekompromisnú karanténu. Prísna karanténa začala v polovici marca a trvala 2 týždne. Karanténa síce trvá dodnes ale štát umožnil otvoriť okrem obchodov s potravinami aj iné prevádzky, medzi nimi aj STK (stanice technickej kontroly).

EASY-CHECK-TRNAVA-Preventívne-opatrenia-COVID-19-1024x768

Bezpečie na cestách vďaka STK !

Sídliská a ulice celkom stíchli kvôli karanténe no zvuk motorových vozidiel je počuť stále. Aj keď sa ľudia zdržujú väčšinou v domácich priestoroch, každý potrebuje občas vybehnúť na nákup. Obchody so statočnými zamestnancami sú neustále a masívne zásobované a každý deň jazdia aj kuriéri, ktorí hlásia väčší počet zásielok ako cez vianoce. Kto si ale naozaj v týchto dňoch zaslúži veľký rešpekt a úctu nás všetkých sú predovšetkým policajti, hasiči a najmä lekári a záchranári. Tí môžu o domácej pohode len snívať. Ich už aj tak náročná práca je v týchto dňoch ešte sťažená krízovou situáciou, s ktorou nemajú žiadne skúsenosti. Všetky tieto bezpečnostné zložky používajú vozidlá na dennej báze a je povinnosťou STK aby preverili aj ich technický stav.

Zodpovednosť na prvom mieste

Ľudia k situácii pristupujú zodpovedne dokonca, aj keď štát oznámil, že prepadnuté kontroly v čase krízy nebude pokutovať. Okrem bežných motoristov evidujeme v  tomto období aj zvýšenú koncentráciu už spomínaných bezpečnostných zložiek štátu. 

Záchrana záchranárov

Jedným z príkladov je aj dnešná kontrola sanitky, ktorá bola u nás na kompletnej kontrole. Kontrolou bola odhalená chyba na zadnom svetle, ktoré nesvietilo. Ide o závažnú chybu, ktorá pri vozidle akým je sanitka s právom bezpečnej jazdy je o to nebezpečnejšia. Keďže sa jednalo o špeciálnu žiarovku, ktorú bežne na stanici nemáme, ochotne sme vyrazili do špecializovanej predajne Mercedes, kde sme túto žiarovku zabezpečili a následne vymenili. Takýto postup síce nie je bežný a mal za následok meškanie linky, no naši záchranári si to právom zaslúžia.

Kontroly bez zákazníkov

Naša STK funguje v krízovom režime s prísnymi hygienickými opatreniami. Do areálu má povolený vstup iba určitý početzákazníkov, ktorí musia byť chránení rúškom. Pri vstupe odovzdajú auto personálu, ktorí ho prevezme – navlečie ochranný igelit na sedadlo, privezie na linku, kde prebehne dezinfekcia interiéru aj exteriéru vozidla parou a ozónom. Počas kontroly môže zákazník počkať v našej externej čakárni, ktorú sme vytvorili s autobusu, kde má k dispozícii aj počítač s internetom.

Ďakujeme všetkým, za ich zodpovedný prístup. Pokiaľ Vám končí platnosť kontroly STK či EK neváhajte si u nás rezervovať termín online alebo telefonicky 🙂