You are currently viewing STK nálepky, končia?!

STK nálepky, končia?!

Koniec pre STK nálepky?

Ak Vaše vozidlo podlieha povinnosti vykonaniu technickej či emisnej kontroly alebo kontroly originality, je potrebné mať “dôkaz” v podobe STK nálepky na čelnom skle.

Pri týchto kontrolách vypracujú STK-čky až 3 doklady:

  • protokol,
  • osvedčenie o kontrole (kartičky)
  • a nálepku (STK nálepky).

Pri KO sú vypracovávané 2 doklady:

  • odborný posudok,
  • nálepka

Táto skutočnosť by sa však mala čoskoro zmeniť, nakoľko sa na vláde rokuje o úprave zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Súčasťou zmien a opatrení na podporu podnikateľského prostredia, ktoré predložilo Ministerstvo hospodárstva a v stredu schválil kabinet je aj zrušenie povinnosti mať tieto STK nálepky viditeľne umiestnené na čelnom skle.

V dôvodovej správe sa konštatuje: „Lepenie nálepiek považujeme v súčasnej dobe za úplne zbytočné, keďže pri kontrole v rámci prevádzky motorového vozidla je možné policajnými orgánmi zistiť, či bolo vozidlo podrobené technickej kontrole a emisnej kontrole podľa osvedčení, ktoré má vodič motorového vozidla mať vo vozidle, rovnako tak je zavedený informačný systém, na základe ktorého vedia štátne orgány pokutovať tých, ktorí nepodrobia svoje vozidlo technickej a emisnej kontrole.“

Easy Check Trnava areál dron STK TK EK KO

Prečo Koniec ?

Prečo sa to ide meniť?
Tento návrh má viesť k úspore financií a výraznému zjednodušeniu administratívnych konaní a ich výdávania

Zatiaľ stále lepíme…

Aktuálne sa o zrušení nálepok vedie iba odborná diskusia. Po návšteve STK ešte zatiaľ dostanete nálepky, na ktoré ste zvyknutí.

.

UPDATE:

Po uverejnení nášho článku nám prišiel nasledovný e-mail od technickej služby emisnej kontroly S-EKA s. r. o., v ktorom sa píše:

“Technická služba emisnej kontroly upozorňuje, že napriek správam v niektorých médiách sa kontrolné nálepky naďalej používajú ako jeden z dokladov o vykonaní EK aj po 1.7.2020.
Podľa vládneho návrhu zákona majú byť kontrolné nálepky zrušené s účinnosťou až od 1.7.2021. NR SR ešte len bude o tomto vládnom návrhu zákona rokovať pravdepodobne na najbližšej schôdzi.”

Zastavte sa na kontrolu cez pracovný týždeň – Sme otvorení až do večera a dokonca aj v sobotu.

Viac informácií o nás nájdete tu, na našom
webe, prípadne vám ich radi zodpovieme v správe na Facebooku, či telefonicky na čísle 033/2020211.

Objednajte sa na kontrolu už teraz. Vyhnete sa nepríjemnostiam v budúcnosti, alebo prípadnej pokute.