You are currently viewing Platí Ešte Odklad STK?

Platí Ešte Odklad STK?

ODKLAD STK – AKTUALIZÁCIA 02.11.2020

Keďže mimoriadna situácia stále pretrváva, naďalej platí odklad STK termínu pravidelnej technickej a emisnej kontroly.  Ak vám teda vyprší v tomto čase TK či EK, máte 3 mesiace na to, aby ste si dali kontrolu spraviť. 

Prečítajte si však aj PREČO KONTROLU NEODKLADAŤ: 

Keďže vozidiel je (nielen) v trnavskom kraji naozaj veľa, aj tých s prepadnutou TK a EK bude v tomto období neúrekom. Po zrušení opatrení týkajúceho sa COVID-19, môže nastať situácia nárazového preplnenia STK. Aj bez svetovej pandémie to štatisticky vyzerá na staniciach tak, že je po lete veľký nával ľudí a čakacie doby sa výrazne predlžujú. V takomto prípade hrozí niekoľko týždňové či až mesačné čakanie na termín na staniciach , a teda aj pekne mastná pokuta. 

PREČO ÍSŤ NA KONTROLU UŽ TERAZ? 

Neriskujete vysokú pokutu po zrušení opatrení. V tomto období Vám počas bežnej kontroly u nás v Easy Check-u darujeme jesenný darček v hodnote 35€ – preveríme Vám tlmiče, skontrolujeme geometriu a odmeráme dezén – ZDARMA. Nepodceňte odklad STK – absolvujte kontrolu čím skôr a vyhnete sa problémom. Dokážeme ponúknuť termín do 24 hodín (často-krát aj skôr) a pracujeme aj v sobotu. Zákazníci si tak nemusia brať dovolenku. 

Na kontrolu STK sa vzťahuje výnimka zákazu vychádzania = skontrolovať si vozidlo je POVOLENÉ, a to dokonca aj mimo okresu trvalého bydliska.

Po tom, čo sa hromadne zatvárali podniky, medzi ktoré patrili aj STK sa na prepadnutú TK či EK pozeralo s prižmúrením oboch očí. Ministerstvo odporučilo, aby príslušníci PZ a úrady nepokutovali majiteľov vozidiel za prepadnutú TK a EK. Ako je to však teraz, keď sú STK opäť otvorené?

Začiatok pandémie Prvotné informácie ohľadom kontrol boli, že všetci majitelia vozidiel, ktorým skončila platnosť TK a EK po 12.3.2020, dostali odpustenie, resp. odklad kontrol na 3 mesiace.

Fungovanie STK teraz Medzi výnimkami na otvorenie podnikov sú aj stanice technických a emisných kontrol. Ako ostatné prevádzky, aj STK fungujú v opatrnom (obmedzenom) režime. Ako v hypermarketoch a iných predajniach, aj tu platí, že v interiéri sa nemôže zdržovať viac ako 1 osoba na 25m2. Preventívne opatrenia na našej STK berieme vážne a preto fungujeme v režime, kedy nie je klient – majiteľ vozidla pri kontrole prítomný. Maximálne tak znižujeme stret ľudí a snažíme sa minimalizovať riziko na čo najmenšiu hodnotu. Okrem toho sa postaráme aj o to, aby vychádzalo vaše vozidlo z linky bezpečné. Kvôli týmto opatreniam tak môže nastať mierne časové predĺženie kontroly, za čo sa vopred ospravedlňujeme.

EASY-CHECK-TRNAVA-Preventívne-opatrenia-COVID-19-1024x768

Čo ďalej? Podľa verejných informácií zatiaľ štát nepristúpil na rozosielanie pokút za neplatné kontroly aj preto, lebo stanice fungujú v obmedzenom režime. Pokuty sa teda zatiaľ vraj báť nemusíte a nemal by vám prísť ani nepekný pozdrav v podobe pokuty do vašej schránky. Oficiálny 3-mesačný odklad by však platiť už nemal, no stále sa na prepadnutú kontrolu pozerá s pochopením. Podľa odporúčaní, ktoré sa k nám dostali, je určite lepšie chýbajúcu kontrolu dorobiť čo najskôr, nakoľko nikto nevie informovať o tom, koľko tento stav vydrží. Nový minister dopravy Andrej Doležal vyhlásil, že bude tento stav trvať dovtedy, kým STK nenabehnú do normálneho režimu. Návštevou STK teraz sa však pravdepodobne vyhnete situáciám, kedy bude v radách pred vami čakať na termín a následnú kontrolu veľa ľudí. Čím skôr prídete, tým skôr to budete mať za sebou.

Ako je to s dočasnými platnosťami TK a EK? Dočasné TK a EK, ktoré boli vydané do 12.3.2020 sa predlžujú o 14 dní – budú teda dohromady platiť 74 dní od pôvodnej kontroly. Dočasné TK a EK, ktoré boli vydané po 30.3.2020 budú mať štandardnú platnosť – 60 dní. 

Ako je to s TK a EK, ktoré prepadli pred 12.3.2020? Technická a emisná kontrola, ktorá vám prepadla ešte pred dátumom 12.3.2020 budú pokutované aj naďalej. Odporúčame si teda dať na to pozor a pre istotu ešte raz skontrolovať nálepku na okne vášho vozidla.

Aké opatrenia aktuálne fungujú na našej STK? 

Vstup do nášho areálu podlieha prísnym pravidlám. Každý zákazník musí byť chránený rúškom, okuliarmi a rukavicami.

Každé vozidlo musí byť správne pripravené s prázdnym čistým interiérom bez neporiadku v batožinovom priestore, bez detských sedačiek.

Kontrola prebieha bez prítomnosti zákazníka. Zákazník sa zdržiava v bezpečnej zóne, kde je v kontakte iba s našim informátorom.

Špeciálne opatrenia

Všetci naši zamestnanci nosia ochranné pomôcky. Sedadlo vodiča na každom vozidle zabezpečíme igelitom a každé vozidlo dezinfikujeme PAROU a OZÓNOM.

Easy Check Trnava areál dron STK TK EK KO

Kde nás nájdete?

Sídlime na Farárske 27, Trnava (cca 2km od Trnavy v smere na Dolnú Krupú) Viac informácií o nás nájdete tu, na našom webe, prípadne vám ich radi zodpovieme v správe na Facebooku, či telefonicky na čísle 033/2020211.

Objednajte sa na kontrolu už teraz. Vyhnete sa nepríjemnostiam v budúcnosti, alebo prípadnej pokute.